6 neverovatnih kućnih biljaka koje niste nikad videli

6 neverovatnih kućnih biljaka koje niste nikad videli

Danas ljubičice, kaktusi i druge lepe vrste cveća nikoga ne iznenađuju.

Ali, ispostavilo se da na svetu ima dovoljno divnih biljaka koje izgledaju kao da su sa druge planete. Osim toga, ove kućne biljke ne zahtevaju posebnu negu, veoma su lepe i izgledaju neverovatno u bašti, na balkonu ili u enterijeru.

Japanska kugla - mah marimo

 Ova izuzetna alga donosi sreću i dobrobit, a takođe je simbol večne ljubavi, jer raste veoma sporo. Zanimljivo je i da se u nekim japanskim porodicama ova biljka poklanja kao nasleđe.
Odlična je kao dekoracija za akvarijum, iako se može gajti samostalno u posebnoj saksiji.

Euphorbia obesa

 Uprkos činjenici da ova biljka dolazi iz Afrike, može izdržati čak i prve zimske temperature. Euforbia zadržava vlagu unutra, dok kao kaktus i cvet počinje da se pojavljuje tek nakon sedam godina. Da, potrebno je dugo vremena da vidite pravu lepotu ove biljke, ali vredi.

Trachyandra

 Ova biljka takođe dolazi iz Afrike. Ali, u poređenju sa Euphorbia obesa biljkom, nije u stanju da izdrži mraz. Trachiandra raste na jarkom suncu. Oblik ovog cveta je fascinantan, zar se ne slažete?

Platycerium – Jelenski rogovi

 Platicerijum će postati svetla dekoracija bilo kojeg enterijera. U prirodi ove biljke rastu na drvetu, ali na privatnim parcelama odlično uspevaju na zidovima kuća ili ogradama.

Magareći rep

Zbog svog neobičnog oblika, u svakodnevnom životu se ova biljka ponekad naziva "magareći rep". Cvet je vrlo zabavan i voli puno sunčeve svetlosti. Ako se dobro brinete o ovoj biljci ona će vas nagraditi cvetovima neizrecive lepote.

Corkscrew grass

 Ova biljka se savršeno uklapa u unutrašnjost kuhinje. Brzo raste, a biljke izgledaju kao da je neki umetnik radio na njima. Ali nije tako. Listovi ove biljke se sami savijaju na neverovatan način.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!