Napravite originalan poklon - buket sa jagodama i cvećem

Napravite originalan poklon - buket sa jagodama i cvećem

Buket sa jagodama i cvećem je stilski i originalan ukras prazničnog stola, koji postaje sve popularniji.

Ovo je takođe idealan poklon za vaše najdraže, a možete ga napraviti vrlo lako.

Na kraju krajeva, samo cveće je naravno lep, ali malo „mršav“ poklon. Ali sočne slatke jagode u kombinaciji sa cvećem, napravljene ručno, biće primljene sa iznenađenjem, a zatim degustirane sa zadovoljstvom!

Pre nego što napravite buket od jagoda, pripremite potreban materijal za rad:

- jagode,
- cveće,
- zelene grančice,
- papir za buket
- traka,
- drveni ražnjići,

Jagode za buket moraju biti čvrste, ne prezrele, a poželjno je da budu sveže i velike. Očistite jagode i isperite ih. 

Bolje je odabrati cveće koje je slično veličini jagoda, onda će buket izgledati harmonično. Stabljike treba da budu približno iste dužine sa drvenim ražnjićima.

Jagode pažljivo stavljajte na štapiće. Ako planirate da ovaj buket poklonite odrasloj osobi, možete u jagode uz pomoć šprica dodati malo alkohola - rakije ili ruma. Za lepši sjaj možete svaku jagodu potopiti u rastvor od želatina, posuti kokosom ili šećerom u prahu. Takođe možete napraviti buket od jagoda koje ste umočili u toplu čokoladu, dodati šarene perlice ili ukrase od bele čokolade. Uključite svoju maštu.

Rasporedite ražnjiće sa jagodama, dodajte grančice zelenila i cveća na približno istom nivou. Gomilu jagoda vežite trakom tako da se ne raspadnu, popravljajući sve stabljike i ražnjiće da ostanu u istom nivou. Umotajte buket od jagoda lepim papirom i dekorišite mašnom.

Buket od jagoda je spreman. 

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!