Moje cveće za najlepšu jesenju baštu...slažete se???

Moje cveće za najlepšu jesenju baštu...slažete se???

Bilo da živite u kući ili stanu, sigurno veliku količinu pažnje ulažete u izgled vaše bašte ili terase...

Najlakši način da ukrasite i uredite terasu ili baštu bilo koje veličine jeste da unesete cveće u njihov prostor. Međutim, koje cveće izabrati sada kada je leto zvanično prošlo i nastupilo hladnije vreme?

Ne brinite jer smo uspeli da pronađemo nekoliko tipova cvetova koji će biti idealni za jesenju baštu. Uživajte i pronađite svoj omiljeni cvet!

Ovo je moje omiljeno cveće,može bašta, može dosta toga i usaksije...

Primorska češljika

 Mirisna i raznobojna biljka će ukrasiti vašu baštu ili žardinjeru poput mekanog šarenog tepiha u nijansama bele, ljubičaste ili roze. Takođe je možete postaviti u visoke saksije iz kojih će visiti i praviti prelepe cvetne vodopade. 

Petlova kresta (Celosia)

 Držite se tradicionalne jesenje palete boja uz vatrene cvetove petlove kreste. Ovi prelepi cvetovi intezivnih boja vole sunčano mesto, pa ako imate baš ovakav deo bez cveća – obavezno investirajte u ovu biljku. Izuzetno dekorativna, malo zahtevna.

Aster (Lepa Kata)

 Ljubičasta je ovogodišnja boja jeseni, pa je možete uključiti i u izgled vaš bašte ili terase uz pomoć ovog cveća. Zasadite ih jednu do druge u različitim bojama i imaćete prelepo cveće tokom cele godine, a naročito tokom jeseni. 

Hrizantema- Moj cvetni idol!!!!

 Hrizantema je jedno od najpopularnijih jesenjih cvetova jer simboliše optimizam, radost i dugotrajnost. 

Balon cvet

 Naziv ovog cveta se odnosi na njegov pupoljak koji se u jesen otvara i pokazuje sve prelepe nijanse plave ovog cveta. On će akcentovati vašu baštu ili žardinjeru i sigurno će privlačiti mnogo pažnje. 

Zmijski koren

 Ova prelepa bilja može cvetati od kraja leta do početka zime i oduševiće vas zanimljivim oblikom i snežno belom bojom. Pored lepog izgeda, ova biljka takođe odbija štetočine, ali privlači leptire. 

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!