Sve je krenulo kada je dobila drvo života

Sve je krenulo kada je dobila drvo života

“Često kupujem biljke u dosta lošem stanju pa ih njegujem i pružam pažnju, dajući im omogućim priliku da dobiju nov, bolji i zdraviji život”

Nisam jednom čula izjavu: “čudna si ti biljka” - smije se dvadesetčetverogodišnja Adriana Kolar čiji nas je Instagram profil Green Plantern razveselio čim smo ga ugledali. Ova simpatična Zagrepčanka studentica je na zadnjoj godini studija javne uprave te trenutno radi u jednoj farmaceutskoj tvrtki.

 Upravo zbog pretrpanog rasporeda i žongliranja između studija i posla željela sam pronaći hobi uz koji se mogu opustiti. Mnogo sam razmišljala o tome što me zaista usrećuje i opušta. Budući da smo se suprug i ja nedavno preselili u vlastiti životni prostor koji smo iz stare auto radionice pretvorili u dom, krenula sam ga obogaćivati raznim detaljima, ali i biljkama. Na nagovor supruga, koji me svakodnevno promatrao kako fotografiram svaku novu biljku za svoju arhivu, odlučila sam pokrenuti Instagram profil kroz koji predstavljam svoje biljke, ali i dijelim svoja iskustva, a najvažnije od svega, svaki dan naučim nešto novo i pronađem neku novu biljnu vrstu - priča nam Adriana, čija je prvotna ideja iza Instagram profila bila ponosno dijeliti sa svim zainteresiranima svoja iskustva, i biljke koje zaista jako voli.

Neki sljedeći koraci svakako bi bili ukrasiti dom još većim brojem biljnih vrsti, dalje upijati znanje zajednice, ali i kroz svoje svakodnevno učenje prenositi svoje znanje dalje jer ne mogu reći da upita nema - objašnjava. Adriana je za vrijeme života u obiteljskoj kući često boravila u zimskom vrtu, koji je bio prepun biljaka.

Kao poklon za useljenje dobila sam svoju prvu biljku - drvo života, koju sam zavoljela na prvu i s kojom sam zapravo i krenula u svoju Instagram pustolovinu.

Budući da ne posjedujem velik broj biljaka te malim koracima njima popunjavam svoj životni prostor, dinamika objavljivanja uvelike ovisi i o tome, kao i o broju followera, no nećemo sada ulaziti u priče oko Instagram algoritama, he he. Obavezno objavim svaku novu biljnu vrstu koju nabavim ili dobijem na poklon, a ostalo ovisi o slobodnom vremenu, ali nekad mi se čini i o volji našeg psića Rufusa koji, neću lagati, voli tu i tamo grickati biljke - smije se Adriana, koja nikada ne kupuje biljke ciljano, već gdje god da krene naiđe na neku zanimljivu biljčicu.Nerijetko mi se dogodi da se odlučim za kupnju biljke koja je nekako uvenula jer znam da svi žele potpuno zdrave i fit biljke, a žao mi je da one koje nisu u top formi ne pronađu vlasnika. To ujedno vidim i kao izazov te se još više potrudim pronaći informacije koje će mi pomoći u naumu da biljka uspije - kaže ova zaljubljenica u biljke, dodajući kako smatra da je tek na početku ove avanture. - Sa svakom biljkom naučim nešto novo, a trenutačno posjedujem tek dvadesetak vrsta. Svakoj želim osigurati idealne uvjete i savršeno mjesto za boravak, sukladno njezinim potrebama - zaključila je Adriana Kolar.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!