NAJLEPŠE CVEĆE ZA VAŠU URBANU OAZU NA TERASI

NAJLEPŠE CVEĆE ZA VAŠU URBANU OAZU NA TERASI

Vaš balkon može biti prekrasan dekorativni kutak i odlično utočište za beg od svakodnevne gužve i užurbanosti.

Vaša terasa takođe može biti odlično mesto za opuštanje. Saznajte koje su najbolje biljke za vašu urbanu oazu na terasi.

Iako na terasi možete uzgajati puzavice, četinare, začinsko bilje, povrće, pa čak i stabla patuljostog drveća za šarolikost i autentičnost treba se nasloniti na šarenije i ponekad intenzivno mirisne cvetove i prekrasne biljke sa divnim lišćem.

Neven

 Ove žuto-narančaste cvietove, retko sa bordo-smeđim tonovima, zovemo – višegodišnji neven. Neven  je odličan izbor za balkon i terasu pogotovo u toplijim krajevima.

Begonije

 Prirodno stanište begonija su tropske kišne šume i to viši delovi stabala. Kada to znamo, jasno nam je da im treba adekvatno mesto.

Begonije se lako uzgajaju, čuvaju u laganoj senci i cvetaće stalno tokom leta (zimi, u tropskim  krajevima).

Hrizanteme

 Hrizantemme su najpopularnije cveće nakon ruža jer dolaze u bezbroj sorti i uzgajaju se gotovo svugde u svetu zbog svoje lepote.

Dan i noć

 Blagi miris i jedinstveno cveće, čine Dan i noć jednom od najboljih biljaka za balkon. Ovo cveće dolazi u mnogim bojama i veličinama i savršeno je za uzgoj u prozorskim oknima i saksijama na terasi.

Fuchsia ili Minđušica

 Minđušica (Fuchsia) je cveće naših baka. Pogodna je za polusenovita mesta na balkonima gde će biti izvanredan pogled za sve ljubitelje cveća. Može se gajiti kao grm ili puzavica u žardinjeri. Njeni zvonasti cvetovi neobičnih boja biće ukras vaše terase celo leto.

Plava vanila

 Cveta ljubičasto mirisnim cvetovima koji podsećaju na vanilu. Pa otuda i ovakav naziv.Cveta celo leto, a može se saditi u velikim saksijama sama ili u kombinacijama.Traži topla i sunčana mesta. Leti paziti da ne ostane bez vode.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!