STVORITE ZELENU OAZU U SVOM DOMU

STVORITE ZELENU OAZU U SVOM DOMU

Uzgajanje biljaka u enterijeru tokom hladne sezone može predstavljati pravi izazov...

One zahtevaju posebnu pažnju i uslove koje garantuju proleće i leto u bašti. Ali, ovo ne mora značiti da morate biti uplašeni prilikom kreiranja vegetativnih uglova u svom domaćinstvu. Osim što su svežeg i predivnog izgleda, biljke su u mogućnosti da unesu sve prednosti za zdravlje jer čiste ozon oko nas.

Postavljane na gomile ili prozorska okna, okačene kanapima ili nevidljivim žicama, poravnate pored kamina ili uparivane pokraj keramičkih skulptura na policama za knjige... postoji mnogo rešenja koja omogućuju biljkama da budu istaknute na interesantan način. Jedno je sigurno, biljke savršeno animiraju svaki savremeni prostor, unose energiju, menjaju raspoloženje i odlučuju o nivou uživanja tokom vaših kućnih aktivnosti.

Revitalizujte svoj radni prostor

Naši stolovi su uglavnom prepuni knjiga, skica i olovaka. Postavljanjem zelenila u dosadan kancelarijski prostor dolazi do njegovog oživljavanja i rasta apetita za radom. Kao jedno od rešenja dolazi i slojevito dizajniranje na kome se mogu smestiti štampač, radna površina, police za odlaganje ili izlaganje predmeta.

Različite visine

Aranžmani koji se poigravaju sa različitim visinama postaju veoma dinamični, živahni i dopadljivi. Kao po pravilu, velike biljke - u velikim saksijama - se uglavnom postavljaju na podu, i pružaju enterijeru svečan izgled i pojavu nalik metaforičnim kolonadama. Postavite biljke rastućih visina u svojoj blizini i time stvorite interesantan vizuelni efekat.

Niša kamina dekorisana cvećem

Ova kombinacija nije previše zastupljena zbog uticaja koje toplota poseduje na biljke. Međutim, sečeno cveće koje uglavnom ne traje duže od nekoliko dana predstavlja opciju vegetativnog aranžmana koja može biti održiva pokraj kamina.

Možete postaviti nekoliko vaza različitih oblika i materijala - bakra, providnog stakla i crne keramike. U slučaju da želite da se poigravate vizuelnim efektima, postavite veliko ogledalo baroknog rama u pozadini cveća kako biste njime reflektovali njegovu lepotu.

Biljke u džepovima

Ovo je veoma neobičan, ali veoma praktičan i zadivljujuć pristup. Zakačite šest velikih džepova o paravane na rasklapanje, napunite ih kesama ili posudama sa zemljom i dobićete predivne držače za vaše cveće. Zaista, proces zalivanja može postati pomalo otežan, ali se takođe možete opredeliti i za veštačke biljke u slučaju da ne želite da se pentrate svaki dan.

Stakleni detalji sa visećim saksijama

Ako ste veliki obožavalac zelenila onda možete ovo pokušati kod kuće. Izaberite veći prostor koji je okupan prirodnom svetlošću i postavite biljke svuda. Oko stolova, na policama, na prozorima, pa čak i okačene sa plafona u blizini izvora svetlosti. Trik je izbeći osećaj pretrpanosti enterijera i napraviti biljkama čistu, belu pozadinu.

U divljini

Ovo je verovatno jedan od najiznenađujućih dekora u kolekciji koju možete videti u našoj galeriji. Ovaj stil svaku prostoriju pretvara u epitom divljine, ne samo biljnim elementima, već takođe i komadima nameštaja koji vas vode u ovom pravcu.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!