CVEĆE KOJE ĆE VAŠEM DOMU DODATI LETNJI DUH

CVEĆE KOJE ĆE VAŠEM DOMU DODATI LETNJI DUH

Zato su zaslužili da ih dodatno ulepšamo. Bilo da se radi o cveću koje ćete držati u vazni u dnevnom boravku, saksijskoj biljki kojoj ćete možda nameniti posebno mesto u spavaćoj sobi, ili pak cveću koje će ulepšati vašu terasu ili baštu...

Ukoliko sebe počastite jednim buketom ljutića, i odlučite da njime ukrasite svoj životni prostor, ovo cveće vam može potrajati i do 3 nedelje, uz adekvatnu negu. To znači da treba da mu reodvno menjate vodu svakog dana, kao i da ga podržete za par milimetara. 

Što se orhideja tiče one su idealne za uređenje stana bez obzira koje je trenutno godišnje doba. Ali, leti nam se čine nekako posebno dražesne.

Božur...Ovaj carski svet koji cveta u  beloj, ružičastoj, crvenoj, ljubičastoj ili žutoj boji, najkarakterističniji je za maj i jun. Ipak, zahvaljujući posebnom uzgoju, može se naći u cvećarama i kasnije tokom leta, sve do negde septembra. Raskošan je i dodaje toplinu stambenom prostoru

Kale su elegantne, nenamtljive, osvežavaju prostoriju u kojoj se nalaze, i uvek ih možete pronaći u svojoj omiljenoj cvećari. 

Hrizanteme su takođe dobile epitet kraljevskog cveća. Mežete ih imati u saksiji, a cvetaju tokom celog leta i jeseni. Sigurno će ulepšati vaš prostor i svojim bojama doprineti ambijentu. 

Glasamoi za hortenzijepredlažemo da ih stavite u vazu. Ako primetite da su krenule da venu, izvadite ih, skratite stabljiku, stavite ih u hladnu vodu na 10 minuta, pa vratite u vazu.

Ne znamo da li ima išta lepše nego kad se prostorijama u kojima provodimo vreme širi miris vrtnih ruža. U svojim prepoznaljivim bojama, bilo da ste ih sami ubrali, ili kupili u cvećari, sigurno ćete uživati u pogledu na njih u vašem domu.

Daliji svaki dan menjajte vodu, i vodite računa da voda bude jako hladna, kako bi cveće što duže trajalo. 

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!