TRIKOVI, ZA POVEĆANJE MALE KUHINJE, da izgleda prostranija i funkcionalnija...

TRIKOVI, ZA POVEĆANJE MALE KUHINJE, da izgleda prostranija i funkcionalnija...

Mala kuhinja nije razlog za tugu, čak i ako je treba kombinovati sa trpezarijom i ugraditi puno kućnih aparata.

Ništa nije nemoguće, jer postoji nekoliko tehnika dizajniranja koje ne samo da će sve pojednostaviti, već će i kuhinju vizuelno učiniti ogromnom. Za male kuhinje takva su rešenja jednostavno nezamenjiva.

Prednosti otvorenog planiranja

Najefikasnija metoda za malu kuhinju je otvoreni plan. Naravno, ova je opcija dobra za male prostore i ljubitelje planiranja otvorenog prostora, međutim nije pogodna za one koji žele tradicionalno zaštititi kuhinju. Ako radije vidite kuhinju kao malu, ali odvojenu sobu - napustite tradicionalna vrata ili razmislite o otvaranju. Alternativa može biti zavesa, klizna vrata ili vrata harmonike, što će značajno „olakšati“ prostor.

Koristimo mesto ispod prozora

Mnogi potcenjuju sedište prozora, ostavljajući mu slobodan pristup, što nije dozvoljeno za malu kuhinju u kojoj se računa svaki centimetar. Prvo, može se koristiti kao kuhinjski radni sto sa policama ispod, drugo ovde možete postaviti otvorene police ili jednostavno koristiti prozorsku dasku kao sto.

Koristimo ugradnu tehniku i koristimo uglove

Iznenađujuće je što ugradni uređaji prilično dobro optimizuju kuhinjski prostor. Ne samo da je moguće postavljati opremu (na primer, rernu i mikrotalasnu pećnicu na nivo očiju), već i proširiti prostor kuhinje - soba izgleda urednije i skladnije. Veoma je važno pravilno koristiti ugaone odeljke kuhinje - koristite moderne sisteme otvaranja koji vam omogućavaju da maksimalno koristite ormariće.

Koristimo uske ormare i police

Naravno, uski ormarići nisu pogodni za ugradne aparate, ali će biti odličan dodatak kuhinjskom nameštaju na onim mestima gde tehničke nijanse to dozvoljavaju. Možete koristiti i otvorene i zatvorene ormare. Štaviše, takav nameštaj uskih veličina savršeno nadopunjava sve vrste niša, koji često ostaju neiskorišćeni. Ovo će pomoći u strukturi kuhinjskog prostora, dajući sobi integritet i jedinstvo. Na primer, za najmanju kuhinju police oko vrata postaće pravo otkriće.

Prednosti bara

Bar je odlična alternativa trpezarijskom stolu. Ponekad veličina kuhinje omogućava mali trpezarijski sto (pogodnije je koristiti sklopivi sto), ali često je u premalim sobama problematično. Upotrebite šank, koji će u kombinaciji sa sastavom kuhinje uštedeti prostor i omogućiti vam da ga koristite sto kao radnu površinu.

Koristimo otvorene police

Čak i ako ste ljubitelj zatvorenih kuhinjskih ormarića, ne odbijajte otvorene police, naročito na mestu gornjih ormana iznad radne površine kuhinje. Za male kuhinje, one su jednostavno nezamenjive - čine sobu vizuelno „svetlijom“ i voluminoznijom.

Dekorativna rasveta

U maloj kuhinji dekorativna rasveta pomoći će ne samo udobnosti, već i vizualno proširiti prostor. Konkretno, pozadinsko osvetljenje ugrađeno u kuhinjski nameštaj učiniće prostoriju vizuelno većom. Koristite LED pozadinsko osvetljenje i reflektore.

Svetle boje

Nije tajna da svetlije boje sobu čine vizuelno većom, svetlijom i vazdušnijom. Iskoristite ovu prednost za ukrašavanje malih kuhinja. Želite da dodate svetlost? Za male površine i detalje koristite žive, pa čak i tamne zasićene boje.

Materijali

Iskoristite sofisticirane materijale koji dodaju dubinu i volumen kuhinji. Za dizajn kuhinje koristite male volumetrijske pločice, mozaike ili materijale sa površinom ogledala.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!