KORISNI SAVETI ZA JEDNOSTAVNO UVEĆANJE MALE KUHINJE!

KORISNI SAVETI ZA JEDNOSTAVNO UVEĆANJE MALE KUHINJE!

Ukoliko želite da malu kuhinju učinite većom ovaj članak će vam pomoći da odaberete pravi dekor, boje i dodatke koji će odgovarati vašem ukusu.

Što je kuhinja manja, potrebno je bolje osvetljenje, 

Svetlo i sjajno

Ovo se odnosi na sve elemente: podove, zidove, ormariće, radne površine, pločice. Najbolje je koristiti što više bele boje, ali ako više volite boju, onda odaberite nežne pastelne nijanse iz istog raspona. Za one koji vole drvene ormariće, za male kuhinje preporučujemo lagane šperploče i glatke fasade. Tamo gde postoji izbor, bolje je preferirati sjajni premaz - oni poboljšavaju osećaj prostora. Prilikom postavljanja male kuhinje izbegavajte šare i rezbarije na kuhinjskim fasadama, najbolje je koristiti glatke, ravnomerne površine.

Velike pločice vizuelno će povečati kuhinju

Bolje je ne koristiti male pločice. Velike pločice u maloj kuhinji, pa čak i veoma velike, ako odaberete pravu veličinu, izgledaće vrlo impresivno i vizuelno povećati prostor. Za razliku od vlasnika velikih prostorija, u maloj kuhinji možemo priuštiti čak i skup frižider jer ćemo i dalje koristiti tako malo da budžet neće naštetiti.

Ogledala i reflektujuće površine

Ogledala nisu samo za kupatila i hodnike. Razumno postavljena (na primer, na zidu iznad radne površine), stvoriće iluziju dubine u maloj kuhinji. Naravno, ne treba ih postavljati u blizini peći ili sudopera kako ih ne bi prskali vodom i mastima.

Detalji za malu kuhinju

Izbegavajte glomazne klasične detalje u malim prostorima. U maloj kuhinji ne rade luksuzne ručke, trendi trake, dekor. Vredi uložiti u zanimljiv dizajn lonaca, stolica, lampi, salveti itd.

Vodimo računa o homogenosti obojenih delova

Preporučena paleta za male kuhinje su svetle, prigušene boje. Ako je boja kuhinje previše meka, možete se prebaciti na jednu kontrastnu boju i naneti je u dodacima koji se vremenom mogu lako zameniti. Crno izgleda dobro i suvremeno u ovoj ulozi, i sa belom i sa drvetom, sa neutralnom sivom u pastelnim bojama.

Osvetljenje za malu kuhinju

Što je kuhinja manja, potrebno je bolje osvetljenje, Ako je moguće, bolje je ne stavljati zavese na prozore kuhinje - oni oduzimaju svetlost i smanjuju unutrašnjost. Plafonska svetlost treba da pruža jaku prijatnu svetlost tako da je mala kuhinja lagana i prozračna i tokom večernjih sati.

Prazna i čista radna površina

Mala radna ploča kuhinje ispunjena priborom, prozorska daska bez ikakvog dela slobodnog prostora, otvorena polica sa slojevima šoljica čine da prostoriju smatramo „ostavom“. Zbog toga je potrebno ograničiti broj stvari na minimum (na primer, zbog multifunkcionalnosti posuđa) i osigurati njihovo čuvanje u zatvorenim ormarima. Prazna svetla površina radnog stola je najbolje rešenje.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!