OPREMITE SVOJ DOM SA STILOM...

OPREMITE SVOJ DOM SA STILOM...

Selidba u novi dom predstavlja težak proces i upravo zbog toga postoji dosta stvari i ideja oko kojih možete biti u nedoumici...

Sa druge strane, postoji obilje dobrih rešenja koja vam mogu pomoći da na brzinu dekorišete svoj dom sa minimalnim trudom, a sada vam predstavljamo listu stvari koje su vam potrebne u svakoj prostoriji.

Prilikom selidbe u novi dom, izaberite dve prostorije koje želite i učinite ih prioritetima, one će postati najveći deo vaših investicija. Ovde se uglavnom sve svodi na spavaće i dnevne sobe, ali možete takođe, izabrati bilo koju sobu koja je važna za vas. Fokusirajte se na kvalitet iznad kvantiteta, čak i ukoliko ne posedujete dovoljno novca, možete i dodati neke stvari kasnije.

Generalna lista kupovine

Pre svega, svakoj prostoriji u enterijeru potrebni su dekorativni segmenti prozora. Ovakvi elementi mogu učiniti da soba deluje dovršeno i omogućiti privatnost. Kada vam je potrebna ovakva kupovina, potražite zavese koje vam odgovaraju. Sa druge strane, svaka prostorija u enterijeru bi trebalo da poseduje makar dva sloja osvetljenja. Ovo mogu biti komadi viseće rasvete, ugradne lampe, zidni, podni ili stoni modeli, pa čak i ugradne LED diode. Odaberite ono što vama najviše odgovara i kupite sve komade osvetljenja zajedno kako biste kreirali automatski tok u enterijeru.

Lista za ulazne delove

Svaki ulazni deo enterijera zahteva uski konzolni sto, plakar ili klupu, zatim su tu ogledalo i nekoliko kuka za garderobu. Vaša klupa ili konzolna jedinica mogu posedovati univerzalni oblik i obuhvatiti sve potrebe, odaberite jedan komad sa ostavinskim prostorom ili makar visokim nogarama kako biste ispod mogli da odlažete svoje cipele ili kutije sa stvarima. Ogledalo omogućuje da pružite sebi dodatnu proveru pre nego što krenete i dodatno vizuelno proširuje prostor. Zidne kuke su idealni organizatori garderobe, torbi, cegera, rančeva i aksesoara.

Spisak za dnevne sobe

Kada su dnevni boravci u pitanju, potrebni su vam sofa, stočić za kafu ili otoman, zidni komadi umetnosti i televizijska polica. Sofe su glavne zvezde bilo koje dnevne sobe, odaberite najveće koje možete uklopiti u svoj prostor. Ukoliko vam je budžet ograničen, opredelite se za retro modele, oni su uglavnom kvalitetno kreirani i neće vam biti potrebno previše kako biste ih osvežili. Stočić za kafu ili otoman predstavljaju idealne segmente za odlaganje napitaka, knjiga i magazina, a oni bi uvek trebali da se nalaze pokraj vaše sofe ili kauča.

Kuhinja/trpezarija

Za kuhinjski ili trpezarijski prostor, redovi elemenata, stolova i stolica predstavljaju glavne stavke. Elementi i možda, kuhinjsko ostrvo, predstavljaju minimalnu postavku za kuvanje, a jednostavno joj možete dodati sudoperu za pranje i vaš posao je završen. Ukoliko posedujete veliko kuhinjsko ostrvo, iskoristite njegov deo radi stvaranja trpezarije, jednostavnim dodavanjem stolica. U suprotnom, postavite jedan sto i stolice oko njega, možete polovne, ako ne posedujete dovoljno novca za nove, jer sto ipak, predstavlja centralni komad u ovoj postavci.

Spisak stvari spaveće sobe

Za spavaći prostor, potrebni su vam krevet, noćna komoda ili dve, plakar ili neki drugi predmet za odlaganje stvari, po ličnom izboru. Investirajte u najbolji i najkomforniji dušek koji možete priuštiti, jer je dobar san, glavni izvor zdravlja. Zatim, odmah odaberite nekoliko noćnih komoda prema stilu, ali i površini svog spavaćeg prostora, nemojte se previše truditi oko uklapanja, jer su različiti komadi idealno rešenje i glavni trend današnjice.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!