Kako oterati golubove sa balkona?

Kako oterati golubove sa balkona?

Ukoliko ne želite imamo nekoliko efikasnih metoda za odvraćanje golubova jednom za svagda.

Golubovi su izuzetno teške ptice - kada se pojave na vašem balkonu, najverovatnije će se redovno vraćati. Najvažnije je da brzo reagujete. Čim primetite da ptice dolaze na balkon, brzo ih uklonite, jer ako ženka položi jaja, biće prekasno.

Da biste oterali golubove sa balkona jednom za svagda, koristite najmanje jednu od sledećih metoda.

1. Šareni elementi

Iznad balkona stavite konopac i vežite trake od obojenih materijala ili folije. Podstaknute vetrom će odvratiti golubove. Isti efekat možete postići i plastičnim kesama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ovima ili vetrenjačama.

2. Gel ili svetleće trake

Trake ultraljubičaste boje, reflektujuće svetlosti i hologramske trake dostupne su na tržištu. Postoje i gelovi, a najvažnije je da će ove boje golubovi videti kao vatru na

balkonu i neće sleteti.

3. Ptica grabljivica

Ako golubovi vide ptice grabljivice na vašem balkonu, ostaće daleko. U prodavnicama možete naći plastične sokole ili jastrebove. Slično tome, nalepnice za prozore mogu imati sličan efekat zastrašivanja.

4. Traka sa šiljcima

Izaberite traku sa plastičnim, tupim šiljcima, jer metal može da povredi ptice. Umesto trake, možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Montirajte ih na ogradu i

prozorsku dasku, a ptice neće moći udobno sediti.

5. Ribolovačka mreža

Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći na balkon ili prozor.

6. Uređaji sa zvukovima

Ovaj metod se koristi na aerodromima. Biće vam potrebni snimci sa zvukom ptica grabljivica ili posebni uređaji koji stvaraju nečujne zvukove za nas, ali nepodnošljive za golubove.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!