TOP SAVETI: NAJBOLJE CVEĆE ZA PROLEĆNO UREĐENJE TERASE

TOP SAVETI: NAJBOLJE CVEĆE ZA PROLEĆNO UREĐENJE TERASE

Proleće sa svim svojim bojama i mirisima uvek inspirativno deluje na nas kada je uređenje stana u pitanju. Nakon što smo obavili veliko prolećno raspremanje, sklonili zimsku i napravili mesta za laganiju garderobu, ostalo je da se pozabavimo i terasom, odnosno da učinimo da i ona procveta, i tako naš dom učini još toplijim i prijatnijim mestom.

Jutarnje kafe na balkonu, ili popodnevna druženja vikendom uz čašu omiljenog vina definitivno su trenuci koji nas posebno uveseljavaju. Naravno, svemu tome posebnu čar daje cvetno šarenilo.

Begonija

Smatra se da je ova biljka jedna od najpogodnijih za uzgoj na terasi, jer je otporna na različite uslove. Može opstati tokom velikih vrućina, čak i ako je direktno izložena sunca, ali isto tako će cvetati i kada se nalazi u hladu. Ukoliko bi trebalo da odredimo koji joj uslovi najviše idu na ruku, onda je do sunčano do polusenovito mesto.

Specifična je po mesnatim i debljim listovima, a postoji u crvenoj, beloj i ružisastoj boji. 

Petunija

Možda i najpoznatije balkonsko cveće, koje će svojim bojama sigurno uneti radost u vaš dom. Petunija postoji u različitim bojama - od roze, plavih, žutih, ljubilčastih nijansi do bele, a može biti i dvobojna, što posebno atraktivno izgleda. 

 Cveta sve od juna do septembra, najbolje je da je držite u delu terase koji nije direktno izložen suncu, i redovno je zalivajte tj. svakodnevno. 

Kadifa

Gde god da smestite na vašoj terasi ovo živopisno cveće, ono će uspevati. Ne treba da koristite nikakve dodatke zemljištu, samo da ga redovno zalivate.

Prepoznaljivo je po krupnim narandžasto-žutim cvetovima, koji su posebno efektni. 

 Pelagronija

I naposletku još jedna biljka pogodna za saksijsko cveće koja je otporna i nije zahtevna. Postoji u beloj, žutoj, ružičastoj, crvenoj, ljubičastoj i narandžastoj boji. Ima nežne cvetove, pa pazite jedino da je ne izlažete jakom vetru kako se ne bi polomili. Najbolje je da je držite na mestu gde je poluhlad i gde nije direktno izložena suncu. 

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!