Biljke savršene za zimsku baštu

Biljke savršene za zimsku baštu

Od novembra do aprila većina dvorišta ne izgleda tako živopisno...

Ali, ako se odlučite za pametno investiranje u “zimske biljke”, onda nećete više imati problema sa beživotnom baštom koja je svoj sjaj izgubila usled hladnog vremena.

U nastavku saznajte koje biljke izgledaju prelepo i tokom zimskog perioda, kako biste svoje dvorište ulepšali i tokom čitave godine uživali u njegovom šarenilu.

Salix ukrasna vrba/Flamingo vrba

 Pored toga što se lako prima i brzo raste, mnogo ju je lepo gledati. Listovi imaju mešavinu tri boje – roze, bele i zelene i odolevaju svakoj vremenskoj nepogodi, tako da ćete ovo drvo obožavati.

Petolisni bršljen

 Ova loza koja raste neverovatnom brzinom se lako uspinje uz zidove i druge površine i tokom hladne sezone dobija prelepu crvenu boju listova, kao i polodove u vidu bobica koje ptice obožavaju da jedu.

Zlatna tuja

 Ova tuja ima posebne listove koji će svojom promenom nijansi da vam ukrašavaju baštu tokom čitave jeseni i zime. U tom periodu listovi dobijaju zlatno narandžastu, a ponekad i crvenu boju koja izgleda čarobno.

Sveti bambus

 Ova biljka izgleda prelepo tokom čitave godine zbog boje svojih listova: novi izdanci su obično tamno ljubičasto-crveni, dok tokom zime postaju još crveniji. Svestran i izdržljiv, ovaj bambus pored lepih listova daje i bogate bobice.

Roze viburnum/kalina

 Od kasne zime do početka proleća, ova biljka će vas oduševiti zelenim listovima i grančicama u boji cimeta. Drugim rečima, ova biljka je savršen izbor za vaše dvorište.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!