Iako bismo u ova teška vremena svi voleli da uštedimo, pa se zato opredeljujemo da kupimo polovne stvari za svoje dete, neke stvari ipak nije mudro kupovati ako su već korišćene.

Neke polovne stvari ne bi trebalo da kupujemo od nepoznatih osoba jer mogu, ne samo da nam ispadnu skuplje nego da smo kupili nove, već mogu biti štetne i za detetovo zdravlje.

Nameštaj za decu

Ako postoji minimalan rizik od toga da polovni nameštaj nije sasvim bezbedan za dete, bolje kupite novi.

Dečije kacige

Oštećenja na već korišćenoj kacigi često ne mogu da se vide spolja, pa zato iz sigurnosnih razloga bolje kupite detetu kacigu koja još nije nošena.

Dušeci

Da li želite da vaše dete spava u buđi, grinjama, bakterijama i telesnim tečnostima drugih ljudi? Iz tog razloga bi trebalo i svoje dušeke da menjate svakih pet godina, a detetu obavezno kupite novi.

Kupaći kostimi i veš

Iako se kupaći kostimi koriste samo nekoliko dana godišnje, oni su u direktnom dodiru sa intimnim delovima tela, pa nošenje tuđih gaćica jednostavno nije higijenski.

Dečije cipele

Iznošene cipele ne mogu da se prilagode nozi deteta, što može uzrokovati ozbiljne probleme sa karlicom i zglobovima. Nošene cipele su takođe pune bakterija, a možda i buđi.

Kape

Kape su predmeti koji se uglavnom ne peru na visokoj temperaturi, pa zato mogu biti puni bakterija.

Kozmetika

Već korištena kozmetika savršeno je leglo bakterija

Polovna sedišta za automobil

Roditelji se često odlučuju da kupe polovno dečije sedište za auto koje su dobili ili kupili od rodbine, prijatelja ili preko oglasa. Zapamtite, novo sedište za automobil je najsigurnije za vaše dete. Ali, ako razmišljate o kupovini korišćenog sedišta vodite računa o sledećem:

- Sedišta koja su učestvovala u sudaru ne bi smela ponovo da se upotrebljavaju

- Korišćena sedišta mogu biti oštećena i u trenutku većeg naprezanja mogu da puknu

- Proverite da li sedište ima sve potrebne delove, ispravan pojas i kopče

- Preporučuje se da se ne koristi sedište starije od 6 godina

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Male savete!
X Zatvori