Ne treba da nosite uz visoke potpetice...

Ne treba da nosite uz visoke potpetice...

Možda ste veliki fan udobnih patika i generalno ravne obuće, ali sigurno ne možete negirati moć dobrih cipela sa visokom potpeticom.

Da, kada ih nosite na pravilan način i uz dobru odevnu kombinaciju. Zato smo odlučili da na jednom mestu okupimo savete modnih stručnjaka koji su nas savetovali da uz visoke potpetice ne treba da nosimo sledeću odeću...

Teksas šorts + stiletto cipele

 Verujemo da su vaše duge noge u ovom stajlingu glavne zvezde, ali da biste ih istakli na elegantniji i ženstveniji način, nabolje je da uz ovakav šorts obujete ravne sandale sa kaišićima ili plitke patike. Ako baš želite da dodate malo visine, to učinite uz sandale na platformu i opuštenu, lepršavu majicu.

Mini suknja + cipele na platformu

 Prvo, kratke suknje je teško držati na mestu (stalno se dižu, pomeraju u stranu...), a kada dodate još nekoliko centimetara u kojima ćete biti nestabilni – razne situacije se mogu desiti. Zato neka vam ovo pravilo uvek bude u glavi: uz mini suknje nosite ravnu obuću, a uz midi i maksi, obuću sa potpeticom.

Zvoncare + obuća sa otvorenim prstima

 Iako pantalone sa širokim nogavicama uz štikle vizuelno izdužuju noge do neverovatnih razmera, ipak morate paziti. Platforme sa kaišićima ili obuća sa ravnom platformom su najbolja opcija jer će izbalansirati širinu nogavica, dok sa druge strane otvoreni prsti na cipelama uz ovakve pantalone više nisu u modi – nikako!

Helanke/trenerka + bilo koje potpetice

 Ako vaš donji deo stajlinga ‘govori’ teretana, onda vaša obuća ne treba da izgleda kao da ste krenuli u provod. Sportski trend je možda “in”, ali je ova kombinacija već neukusna.

Letnje sandale + suknja olovka kroja

 Morate uklopiti vajb odeće, sa vajbom obuće koju želite da nosite – ako želite da izgledate trendi, moderno i ženstveno.

Potpetice u kojima ne možete da hodate

 Sigurno u svojoj kolekciji obuće imate cipele koje su vam se svidele, a koje ne možete da nosite zbog visine štikle. Njih izbegavajte u širokom luku.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!