Cipele koje nikada ne izlaze iz mode (i valja ih imati)...

Cipele koje nikada ne izlaze iz mode (i valja ih imati)...

Ovo je spisak jedinih potrebnih cipela koje treba da se nađu u vašem vlasništvu.

Prosečna žena ima oko 20 pari cipela koje ne nosi. Ostatak čini samo nekoliko pari koje se vrte u krug dok se godišnja doba smenjuju, a nakon što se neke od tih omiljenih pohabaju, na njihovo mesto dolaze nove, gotovo iste.Ženski fetiš prema cipelama je svima dobro znan, ali koncetrisaćemo se na onaj praktičniji deo: šta je to od obuće što nam je zaista potrebno?

Ravne cipele

Baletanke, oksfordice, espadrile ili spenserice - izbor zavisi od vašeg stila odevanja, a najsigurnije je odabrati one u crnoj, nijansama braon ili u beloj boji. U ravnim cipelama možete da idete svuda, a nose se tokom tri od četiri godišnja doba, tako da je najbolje investirati u par izrađen od kože.

Čizme

Uprkos trendovima, od čizama se zahteva udobnost i sposobnost da se uklope u razne stilske kombinacije. Zato su idealne čizme do članaka sa stabilnom, jakom potpeticom, koje možete da nosite i u šetnju i na posao. Takođe, moraju da se uklapaju uz suknje, pantalone, džins, haljine, pa je zato najbolje odabrati što jednostavnije i prepustiti detaljima da daju pečat svakoj kombinaciji.

Patike

Ne morate da imate patike za trčanje, dovoljan je par u kojima ćete ići u nabavku, šetnju ili na izlet. Ukoliko volite duge suknje i farmerice ili suknje od teksasa, platnene patike su odličan izbor, a poslednjih sezona kombinovanje lepršavih suknji i kožnih patika postalo je apsolutni hit.

Ako želite da ne razmišljate šta ćete nositi tokom prelazne sezone, obavezno nabavite ova 3 komada.

Svi znamo da su helanke neformalan odevni komad koji se najčešće nosi u sportskim prigodama uz patike, ali uz druge modele obuće može postati deo drugih dnevnih kombinacija. Jedino pravilo koje morate imati na umu prilikom nošenja je to da ih treba zakamuflirati drugim odevnim komadima poput tunika, haljina ili suknji jer helanke nisu pantalone i ne bi trebalo da se nose samostalno

Visoke čizme

Megapopularne čizme visokih sara koje sežu čak i do bedara kao stvorene su za nošenje uz helanke. U kombinaciji s udobnom tunikom i kardiganom čine sjajnu jesensko-zimsku kombinaciju koja se može nositi u dnevnim i večernjim prilikama.

Gležnjače s visokom potpeticom

Za večernje kombinacije posegnite za gležnjačama s visokom potpeticom. Tanka ili puna puta – odabir je vaš. Posebno efektno izdanje postići ćete ako helanke spojite s modelom koji ima upečatljivu potpeticu koja odskače od klasičnih.

Mokasine

Dobre stare mokasine takođe su idealne za toplije dane i sigurno će odgovarati ženama koje ne preferiraju cipele s visokom potpeticom.

malisaveti

 

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!