7 saveta o tome kako hodati u visokim potpeticama

7 saveta o tome kako hodati u visokim potpeticama

One su omiljene ženama i nikada nam nije dosta cipela u ormaru. Potrebni su nam modeli sa nižom petom, vrtoglavom potpeticom, sa zatvorenim vrhom, otvorenom petom...u svim bojama. Međutim, bez obzira na to koliko volimo cipele sa visokom potpeticom vrlo je važno lepo koračati u njima.

Saznajte kako da hodate u njima sa samopouzdanjem.

1. Za početak – visina potpetice

Ako nikada niste hodali u visokim štiklama, počnite učiti sa cipelama sa potpeticom od oko 5 cm. Kada se osećate udobno, počnite da nosite cipele sa malo višom štiklom. Ovo će vam pomoći da naučite kako da uravnotežite sebe.

2. Maksimalna visina potpetice

Svaka žena ima različitu veličinu stopala, dužinu nogu, zbog čega svaka ima svoju maksimalnu visinu pete. Kako možete da proverite? Ispravite kolena i pokušajte se popeti na nožne prste. Visina koja ostane od pete do poda je maksimalna visina potpetica koju možete nositi. Ukoliko je štikla viša to znači da su previsoke i da nikada nećete hodati lepo u tim cipelama.

3. Savršen stav

Obujte cipele sa štiklom i naslonite se na zid tako da dodiruje vrat, ramena, zadnjicu i pete, ali treba da stojite slobodno, opušteno. Držite taj stav dok hodate. Knjiga na glavi će takođe pomoći u tome.

4. Prelepi, glatki hod

Dok hodate na visokim štiklama noge treba da budu ravna u kolenima, a hod treba da bude lagan. Stavite stopala paralelno - prvo petu, zatim ostatak stopala. Mirna ritmička muzika pomaže u vežbi hodanja.

5. Ogledalo ili prijatelj

Dok učite da hodate, posmatrajte se u ogledalu ili zamolite prijatelja da vas posmatra i ispravi vaš stav. Takve vežbe će vam olakšati učenje i trajno eliminisati osnovne greške.

6. Pronađite svoj ritam

Budite svesni ritma disanja i prilagodite brzinu koraka. Za svakoga, ovaj ritam će biti drugačiji. Budite strpljivi i naći ćete svoj tempo.

7. Stručna pomoć - dobra ideja

Teško je naučiti kako lepo hodati. Sigurno će biti lakše pod nadzorom instruktora. Možete koristiti pomoć profesionalnih škola hodanja.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!