Naš frizer savetuje: Kako do savršene frizure bez fena

Naš frizer savetuje: Kako do savršene frizure bez fena

Kada god možete, treba kosu da sušite na prirodan način. Međutim, tada izgledamo raščupano. Frizeri znaju nekoliko trikova uz koje vam fen neće trebati.

Ravna kosa

Široki zupci i ulje od aloje

Nakon što operete kosu, prosušite je peškirom koji dobro upija, recimo, od mikrofibera, i to nežno pritiskajući i tapkajući. Gledajte da upijete što više vode, a ne da jako trljate da se vlasi ne bi naelektrisale. Kada kosa bude dopola suva, prođite kroz nju lagano češljem sa širokim zupcima, pa stavite malo ulja ili gela na bazi aloje. Prstima utrljajte od vrhova ka korenu. Za veći volumen na temenu, kad se kosa osuši, pramenove na vrhu glave namotajte na veće čičak-viklere, poprskajte lakom i ostavite tako desetak minuta.

Kovrdžava kosa

Sušite je u peškiru

Još dok ste u kadi, mokru kosu pročešljajte prstima, pa nanesite omiljeni preparat za kovrdže ili gel srednje jačine. Lokne će se tako bolje definisati, a i smanjićete naelektrisanost. Ako vam je kosa inače suva, dodatno stavite malo ulja ili negujuću kremu. Potom probajte metodu plopinga. Na krevet ili sto raširite peškir ili pamučnu majicu. Nagnite se iznad, pokupite rukama svu kosu i kovrdže naberite i stisnite kao harmoniku. Zatim, držeći lokne tako nabrane, spustite glavu do peškira i obmotajte ga pažljivo oko glave. Ovako ćete izvući višak vlage iz kose, a kovrdže će zadržati svoj prirodni oblik. Držite peškir na glavi najmanje sat vremena, dok se kosa ne osuši.

Talasasta kosa

Napravite morski sprej

I talasastu kosu je najbolje prvo prosušiti peškirom od mikrofibera, pa je pročešljati češljem sa širokim zupcima. Kako biste imale ležernu frizuru, kao kada ste na plaži, kad kosa bude dve trećine suva, nanesite sprej od morske vode. U bočicu sa raspršivačem pomešajte čašu tople vode, kašiku morske soli, kašiku kokosovog ulja i malo arganovog ulja. Dobro promešajte, pa dodajte i dve kašike balzama. Kad se ohladi, poprskajte kosu i lagano je zgužvajte ka temenu.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!