Ako uredno vodite računa o svojoj šminki, onda sigurno znate njen rok upotrebe, a ovi saveti vam mogu pomoći da shvatite koja šminka više nije za korišćenje, uprkos datumu koji se nalazi na pakovanju.

PUDER

Kada je tečni puder u pitanju, njega biste trebali menjati nakon godinu dana od dana otvaranja, jer većina njih je na bazi vode.

Puderi koji su na bazi ulja mogu trajati duže, ali i njih biste trebali zameniti nakon godinu i po od otvaranja. Ako ste primetili da je vaš puder promenio teksturu ili boju, odmah ga bacite i kupite novi.

MASKARA

 Maskaru biste trebali menjati tri meseca od otvaranja. Ako je maskara promenila miris i na njoj se počnu stvarati grudvice, to je siguran znak da biste je trebali promieniti.

AJLAJNER
 Ajlajner, takođe, ima kratak vek trajanja, iako se osušio ili su se stvorile grudvice, kupite novi.
 
OLOVKA ZA OČI
 
Olovka za oči može dovesti do širenja bakterija, zato je morate čuvati na suvom mestu i postarati se da uvek bude čista.

 KARMIN

Ruž za usne menjajte nakon godinu dana, a ako primetite da je promenio teksturu, boju ili miris, to je znak da ga više ne biste trebali koristiti.

SENKA ZA OČI

Senke za oči mogu trajati oko godinu dana ako su kremaste senke u pitanju. Ako su u pitanju senka u prahu, ona može trajati i do 2 godine.

KOREKTOR

Korektori takođe imaju vek trajanja od godinu dana, a ista je stvar kao i kod pudera. Ako je promenio boju, miris ili teksturu, znači da više nije pogodan za korišćenje.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Male savete!
X Zatvori