Maske za lice su odličan način da se opustite i osvježite kožu nakon napornog dana. One mogu spriječiti pojavljivanje akni i bora nakon višesatnog izlaganja suncu.

Kako bilo, ne želi svako da natapa lice svakojakim maskama prepunih štetnih hemikalija. Na sreću, i ne morate. Postoji hiljade laganih i prirodnih maski koje možete koristiti u bilo koje doba godine bez straha od posljedica koje hemikalije mogu ostaviti na vašoj koži. Pripremili smo za vas šest božanstvenih maski koje možete nanositi apsolutno svaki dan.

Med i limun

Za ovu masku za lice potrebna vam je jedna kašičica limunovog soka i dvije kašičice meda. Med nije samo lak za nanošenje, takođe je i dobar za čišćenje kože. Ova maska je vam može pomoći i da se riješite mitisera.

Aloja vera i kurkuma

Ova maska zahtjeva dvije kašika aloja vere i jednu kašičicu kurkume. Aloja vera usporava starenje, pa je stoga odlična za oporavljanje kože i osvježavanje pora.

Kafa i med

Kofein koji kafa sadrži će vam pomoći da zategnete kožu i vremenom poprimite mlađi izgled. Sve što vam treba jesu dvije kašičice kafe i dvije kašičice meda.

Kokos i kurkuma

Pomiješajte jednu kašiku kokosovog ulja i četvrtinu kašičice karkume. U ishrani, kokosovo ulje je odlična zamjena za maslac, ali je takođe i odličan sastojak za masku za lice. Kurkuma takođe ima mnoge zdravstvene beneficije i poznata je po tome što u nekim slučajevima može spriječiti pojavljivanje kancera.

Banana miks

Kombinujte dvije kašičice meda, četvrtinu šolje jogurta i jednu bananu srednje veličine. Ovo je jedan pravi, osvježavajući ljetnji miks. Jogurt i banana su odlična kombinacija. Oni prosto idu zajedno, pa je logično da će biti pravi izbor za masku za lice.

Smuti maska

U blender ubacite polovinu avokada, pola šolje bobičastog voća i jednu kašiku jogurta. Avokado je pun omega 3 masnih kiselina, koje vam mogu pomoći da podmladite lice i održite preporođenu ljepotu duže vrijeme.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Male savete!
X Zatvori