Posle 60 godina pronašla prsten izgubljen u jezeru!

Posle 60 godina pronašla prsten izgubljen u jezeru!

Nikada ne znate kakve sve tajne krije korito jednog jezera... Dok ne isplivaju na površinu ili se jezero isuši...

Elizabet Klark izgubila je svoj, veoma vredan prsten 1954. godine u jezeru Nasvorti u Teksasu i mislila je da ga više nikada neće pronaći!

Ona je prsten kupila 1953. godine, a tog kobnog dana, kada ga je izgubila, išla je sa svojim mužem na piknik. Kako kaže, sada osamdesetčetvorogodišnja Elizabet, nije bila sigurna gde je tačno izgubila prsten.

Prvo, ona je pretražila celu kuću, zatim se vratila na jezero i gledala svuda kuda su toga dana prolazili. Ali, sve je bilo bezuspešno.

Posle 60 godina prsten je pronađen. Nakon godina i godina suše prsten se pojavio na dnu jezera u martu

Ispostavilo se da je Elizabetin prsten upao u vodu, a u martu ga je pronašla Lindzi Videl. Ona je kontaktirala lokalne juvelire i bilo je lako prepoznati čiji je prsten jer je unikatan, ali i unutar prstena ispisano je AEL što znači Addie Elizabezh Little kako je puno ime dame koja ga je i izgubila.

"Mnogo sam radila da bih uspela da zaradim za taj prsten i mnogo sam srećna što je, posle toliko godina pronađen i to u dobrom stanju!", oduševljeno je rekla Elizabet.

Prsten je izrađen od desetkaratnog zlata, a u sredini ima plavi kamen. Posle godina provedenih na dnu jezera, sada mu samo treba jedno dobro čišćenje.

Reakciju svoje majke nakon što su joj doneli prsten opisala je i njena ćerka Dona:

"Ona se odmah rasplakala jer jednostavno, nije mogla da poveruje da je to istina. To kao da je bila najsvetlija tačka njenog života. Ona je presrećna", otkrila je Dona.

Elizabet je jedina od svojih 16 braće i sestara koja je završila fakiltet. Ona je bila profesorka u školskom distriktu Unifild u Santa Ani, gde je, kako kaže njena ćerka, dobila i nagradu za profesorku godine!

Njoj će prsten biti vraćen na porodičnom okupljanju krajem ove nedelje, a prsten će joj uručiti žena koja ga je i pronašla, Lindzi Vedel.

"Ona koja je jedva čekala okupljanje porodice, sada je mnogo više uzbuđena jer će ponovo videti svoj prsten", kaže Dona Klark.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!