Izbor prsta na koji ćete staviti PRSTEN mnogo govori o vama: IZNENADIĆETE SE, ali ne nose samo osobe u braku prsten na DOMALOM prstu

Izbor prsta na koji ćete staviti PRSTEN mnogo govori o vama: IZNENADIĆETE SE, ali ne nose samo osobe u braku prsten na DOMALOM prstu

U zavisnosti od toga na kom prstu nosite prsten pokazujete kakva ste osoba. A, često nije svejedno i kakav prsten nosite - svaki simboliše nešto.

Prst koji ste izabrali da na njega stavite prsten govori o vama mnogo više nego što ste mislili - o vašem karakteru, ali i željama. Ako prstenje nosite na više različitih prstiju, na primer, to znači da vaša ličnost ima kombinaciju različitih karaktera.

Palac

Ovaj prst bira izuzetno jaka osoba, jer je palac znak dominacije i upornosti, a otkriva i muške crte vaše ličnosti. Prsten na palcu je znak jake volje i tvrdoglavosti.

Uz ovaj prst najbolje ide poludragi kamen karneol, granat ili rubin.

Kažiprst

Osobe koje prsten nose na kažiprstu su često sklone histeriji, ali i liderstvu i veoma su ambiciozni i duhovni. Imate jako samopouzdanje. U nekim kulturama samo osobe u braku nose prsten na ovom mestu.

Lapis lazuli kristal ili plavi topaz idu uz kažiprst.

Srednji prst

Pouzdane i sposobne osobe nose prsten na srednjem prstu. Ovo je, zapravo, najbolji prst za nošenje prstena i pokazuje da ste osoba koja zna da donese dobru odluku. Prsten na ovom mestu simboliše ravnotežu, pravdu i nekoga ko istražuje svoju dušu.

Na njega najbolje ide ružičasti kvarc, koralj ili akvamarin.

Domali prst

Kod nas prsten na ovom mestu nosi važnu simboliku -brak. U nekim drugim kulturama, ipak, on je znak čednosti pre braka. Verovalo se da kroz ovaj prst prolazi živac koji vodi do srca. Osobe koje ne nose prsten na domalom prstu zbog onih simbolika pokazuju da su veoma romantične. Takođe, on simboliše i kreativnost i ljubav prema lepoti.

Mesečev kamen, žad, safir ili tirkiz će odlično pristajati na domalom prstu.

Mali prst

Kreativne osobe i osobe sklone umetnosti najviše vole da nose prsten na malom prstu. On simboliše inteligenciju, komunikaciju i intuiciju. U nekim zemljama su se na malom prstu nosila dva prstena, čime je osoba pokazivala da je u braku - donji prst je bio venčani, a na gornjem je bio potpis. Takođe, često je povezivan i sa organizovanim kriminalom, jer su ga dugo tu nosili mafijaši.

A, na njemu bi trebalo da se nalazi mesečev kamen, jantar ili citrin.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!