4 GENIJALNA trika! Da očistite svoj nakit kod kuće...

4 GENIJALNA trika! Da očistite svoj nakit kod kuće...

Ostavite vaš nakit u toj posudi 5 minuta a zatim dobro izribajte komade koje želite da očistite starom četkicom za zube, a zatim svaki komad pojedinačno operite i osušite krpom ili peškirom.

Kako da vratite sjaj vašem SREBRNOM nakitu

1.  Ukoliko imate komade koji su stari i počinju da gube svoju prvobitnu boju, uzmite blagi deterdžent za sudove, i svega nekoliko kapi ubacite u posudicu sa mlakom

vodom. Zatim peškir utopite u tu vodu i detaljno pređite preko svih delova vašeg nakita. Nakon nekoliko minuta, isperite sve komade hladnom vodom i osušite peškirom ili krpom.

2.  Za uporne fleke i nesavršenosti na vašem nakitu pomešajte 3 male kašike soda bikarbone sa jednom velikom kašikom vode. Najpre pokvasite nakit a zatim umočite peškir

ili krpu u već napravljenu smesu i pređite preko svih komada nakita koje želite da očistite. Pređite preko svih pukotina i neravnina ali nemojte jako trljati kako ne biste oštetili

nakit. Zatim ga isperite i osušite.

Kako da očistite vaše ZLATNE komade nakita

3. Sipajte nekoliko kapi vašeg tečnog sapuna za pranje ruku (može poslužiti i deterdžent za pranje posuđa) u posudu s gaziranom vodom. Ostavite vaš nakit u toj

posudi 5 minuta a zatim dobro izribajte komade koje želite da očistite starom četkicom za zube, a zatim svaki komad pojedinačno operite i osušite krpom ili peškirom.

Kako da očistite bisere

4.   Poznato je da su biseri veoma osetljiv komad nakita i posle nekog vremena gube na svom sjaju. Bilo da su pravi ili kopija, morate ih redovno čistiti i održavati.

To ćete uraditi na sledeći način: uzmite staru četkicu za rumenilo (ili senku za oči) i umočite je u mešavinu tople vode i šampona i pređite preko svake pojedinačne perlice.

Zatim pređite preko njih čistom pamučnom tkaninom kako ih ne biste oštetili. Nemojte ih utapati u vodu kako ih ne biste razvukli.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!