Kako su srebro i zlato klasičan modni izbor za period hladnijih meseci, u iščekivanju prvih jesenjih večeri često je pitanje: smemo li istovremeno nositi zlato i srebro?

Nekada su ovakve kombinacije u modnom svetu bile nedopustive. Danas vlada stav da  mešanje metala, posebno na istom komadu nakita (često – venčanom

prstenu) doprinosi toplini i oplemenjuje teksturu nečijeg stila.

Jedan od saveta stilista jeste da je, ako želite da kombinujete metale, uvek bolje da odaberete komad nakita koji su stručnjaci tako dizajnirali, nego da sami isprobavate kombinacije.

Što se garderobe tiče, pravila su i dalje relativno stroga. Stilisti veruju da je sasvim u redu kombinovati zlatnu haljinu sa srebrnim cipelima. Ovo je posebno efektno ukoliko ih

povežete nijansom kaiša, ili ogrlice.

Ipak, oni navode da ne smete uparivati suknju ili pantalone srebrne boje sa zlatnim gornjim delom, i obrnuto.

Uvek pazite da ne preterate, jer je tanka linija između šik izgleda i kič ekscentričnosti.

Ako već kombinujete boje različitih metala, ili same metale, nemojte svoj stil opterećivati još i oštrim geometrijskim dezenima.

Dobro je da odeća u ovim slučajevima bude neutralnih tonova.

Kao što loše izgleda kada preterano pažljivo uparite više detalja, kao što su boja karmina, laka za nokte i cipela, isto je i sa metalima na vašim čizmama i torbi. Ne preterujte sa uklapanjem.

Kombinovanje srebra i zlata, kao i suština svakog drugog modnog pravila, jeste u veštini pronalaženja ravnoteže.

Pitanje je samo da li ćete vi umeti i moći da iznesete smelije modne kombinacije. Ili ćete se u njima osećati neprijatno i tražiti stalnu potvrdu okoline.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Male savete!
X Zatvori