Savjeti koje treba slijediti kod uređenja male kuhinje?

Savjeti koje treba slijediti kod uređenja male kuhinje?

Ako želite ispravno urediti vašu mali kuhinju, morate misliti na dvije stvari: funkcionalnost i estetiku. Stoga je bitno da dizajnirate ugodan prostor u kojemu ćete se moći nesmetano kretati i uživati prilikom spravljanja ukusnih jela. Zatim je potrebno ugraditi praktičan i pametan namještaj u koji ćete moći držati sve stvarčice potrebne za kuhanje, i vašu malu kuhinju uvijek urednom.

Konačno, valja paziti da odaberete pravu kuhinjsku rasvjetu i pravu boju za zidove kako bi se izbjegle "lošu" atmosferu u kojoj bi se osjećali tjeskobno.Ponekad male kuhinje nemaju dovoljno prozora, a s kuhinjskim namještajem koji obično ide od poda do stropa, vaša mala kuhinjica brzo može postati tamna, a nije lako kuhati u takvim uvjetima. Kako biste nedostatak prirodnog svjetla nadoknadili, vašu malu kuhinju morate dobro osvijetliti rasvjetom s obje strane sobe i radnu plohu. 

Ova je mala kuhinja zamišljena kao stol, dok je crni kuhinjski blok skriven iza vrata. Izrađena u prirodnom hrastu, nakon zatvaranja, ostavlja dojam jednostavnog drvenog zida. Jedan se vrata otvaraju za hladnjak, a drugi vode do kupaonice. U ovom otvorenom prostoru dnevnog boravka sa skrivenom kuhinjom prostor izgleda veće zahvaljujući dobivenoj simetriji.

Mala kuhinja ima neka ograničenja, uključujući i izbor boja za zidove. Kako biste izbjegli gušenje sobe, izbjegavajte tamne boje koje će vas umoriti. Cilj je vizualno povećati malu kuhinju. Zato morate odabrati svijetle i prirodne nijanse. Ako želite stvoriti vizualno veći izgled kuhinje, možete donji dio zida obojiti tamnije od ostatka, kako biste stvorili dojam dubine.

Namještaj treba biti od poda do stropa za optimalnu malu kuhinju, ali ne bilo koji! Za donji dio, odaberite namještaj u kojem ćete moći držati puno stvari i neka vaše skladišne jedinice budu opremljene kliznim ili rotirajućim ladicama, i ne zaboravite vrlo praktične ladice za kutije. Visina namještaj je također bitna: ormarići moraju biti ugrađeni horizontalno ili to mogu biti otvorene police na kojima ćete istaknuti svoje lijepo posuđe i ukrasne predmete.

Mala kuhinja mora biti profinjena do maksimuma. To ćete postići diskretnim ručkicama. Također, trebate se pobrinuti za prikrivanje koliko god je to moguće glomaznih aparata i ružnog posuđa. Otvaranje male kuhinje prema dnevnoj sobi ili blagovaonici omogućuje vam da proširite prostor uz održavanje funkcionalnog i praktičnog aspekta. Mala otvorena kuhinja također nudi mogućnost za instalaciju stola za blagovanje, gdje možete kuhati i razgovarati s ukućanima. Osim toga, daje osjećaj prostornosti, fluidnosti i super je trendi.

malisaveti

 

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!