Nov život vašoj dotrajaloj kuhinji!!!

Nov život vašoj dotrajaloj kuhinji!!!

Neovisno živimo li u svom ili u unajmljenom stanu, ponekad se dogodi da nemamo puno mogućnosti kada je riječ o uređenju, bilo zbog financijskih ograničenja ili pak naših sustanara koji imaju glavnu riječ po tom pitanju.

Važno je imati na umu da, uz malo kreativnosti i truda, svaki problem možete riješiti te se tako približiti svom idealnom prostoru! Okupili smo deset najčešćih razloga za frustraciju, pogotovo kada je riječ o kuhinjama u unajmljenim stanovima, kao i korake koje možete poduzeti kako biste ih riješili!

Ružni kuhinjski ormarići

U situaciji kada ste ograničeni na kuhinjske ormariće boje hrasta ili trešnje koje ne smijete zamijeniti ili obojiti možda će vam se činiti da ne postoji način da svoju kuhinju preuredite kako bi izgledala barem malo bolje. Umjesto bojanja samih ormarića, zašto ne biste obojili okolne zidove u novu boju! Ako vam se baš i ne sviđa smeđa boja hrasta, obojite zidove u tamnu nijansu plave boje ili pak u tamnosivu boju ploče za pisanje kako biste stvorili dramatični kontrast dosadnim ormarićima. Crno-bijela kombinacija na zidovima također će dobro izgledati. U slučaju da imate ormariće crvenkaste nijanse drva trešnje isprobajte svijetlosivu i crnu na zidovima kako biste neutralizirali njihovo crvenilo.

Ladice se ne otvaraju kako treba

Izluđuju vas ladice koje stalno zapinju i ne daju se otvoriti odnosno zatvoriti? Ako pročišćavanjem njihovog sadržaja ne uspijete popraviti problematične ladice, minimalizirajte frustraciju tako što ćete alate koje najviše koristite držati uvijek na dohvat ruke i na radnoj površini. Kupite lijepi držač za kuhače i noževe, a u napornu ladicu stavite stvari koje ne koristite tako često.

Vrata ormarića ne vise dobro

Postoji mnogo razloga zašto vrata vaših kuhinjskih ormarića mogu visiti. Loše izrađeni ormarići, neravno odrezana vrata ili jednostavno star namještaj problemi su koje nije tako jednostavno riješiti. Umjesto da se živcirate, zašto jednostavno ne biste u potpunosti skinuli vrata s ormarića i pretvorili ih u otvorene police? Ukrasite pozadinu lijepim ukrasnim papirom i izložite svoje posuđe.

 Loša rasvjeta

Kuhinje s lošom rasvjetom s dobrim razlogom frustriraju, no taj je problem zaista lako ukloniti. Sve što vam treba su jednostavne svjetiljke sa štipaljkom koje možete pričvrstiti za rub police ili ormarića i tako si osvijetliti prostor za rad i izbjeći ozljede.

Ružne radne površine

Radnu površinu nije lako zamijeniti, a radi se o velikoj kuhinjskoj plohi koja može jako bosti u oči. Ako vas smeta izgled vaše radne površine, kupite veliku lijepu drvenu dasku i jednostavno ju sakrijte! Ostatak prostora prekrijte ukrasnim pladnjevima na koje ćete smjestiti držače za kuhinjske potrepštine, ulja i začine te tako sakrijte ružnu plohu.

Nemate dovoljno radne plohe

Ovaj je problem čest u malim kuhinjama, no može ga se riješiti na nekoliko načina. Prvi i najlakši način je da nabavite dasku za rezanje koju možete smjestiti preko sudopera ili pak da zaklopite štednjak ako vam ne treba dok pripremate sve namirnice. Daskom možete prekriti one plamenike koje ne koristite te tako povećati površinu svoje radne plohe, a uvijek se može na zid postaviti stol za sklapanje koji će vam služiti i za obroke i za rad.

Nemate prostora za stol u kuhinji

Danas postoji zaista bezbroj mogućnosti što se tiče sklopivih stolova koji se mogu postaviti na slobodni zid i jednostavno spustiti kada vam ne treba. Istražite malo ponudu u vašim lokalnim dućanima s predmetima za dom i namještajem i nećete ostati razočarani.

Nemate dovoljno prostora za odlaganje stvari

Najbolje rješenje za ovaj problem je da slobodni zid u kuhinji iskoristite za postavljanje uskih, ali visokih polica ili ormarića. U slučaju da nemate slobodni zid, poslužite se trendi kolicima s više katova na kojima možete slagati stvari koje vam trebaju, a sama ćete kolica s lakoćom premještati po kuhinji kada vam neće trebati.

Ružni detalji

Kuhinja vam ima ružne detalje poput starih prekidača, ružne kuhinjske pozadine ili pak očajnog poda? Zamijenite, prelijepite i prekrijte ružne detalje koji vas smetaju. Uložite u nove prekidače, prebojite ružne pločice i stavite na pod tepih kako biste sakrili materijal koji vam se ne sviđa.

Nered

Loša organizacija stvari u prostoru narušava dobar izgled bilo koje prostorije, a kamoli kada je riječ o kuhinji koja već u startu nije u sjajnom stanju. Uložite malo truda i vremena kako biste dobro organizirali svoje namirnice, prebacite začine u lijepe bočice, žitarice u ukrasne staklenke i riješite se suvišne ambalaže. Uvedite reda u svoje ormariće i ladice i stilizirajte svoje police te će dojam koji vaš kuhinja ostavlja odmah biti puno bolji.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!