Kako očistiti filter kuhinjske nape od masnih naslaga

Kako očistiti filter kuhinjske nape od masnih naslaga

Da, morate redovito čistiti filtere na kuhinjskoj napi, ako želite da vam kvalitetno radi! Evo kako ...

Kada ste posljednji put zavirili ispod kuhinjske nape i provjerili filtere? Ako je prošlo dosta vremena ili to nikada niste napravili, dopustite da vas upozorimo: neće biti lijepi. Svrha filtra je prikupljanje masti, pa ako vaša napa ispravno ne obavlja svoj posao, izgledat će i mirisati, po masnoći.

Osim toga, tijekom vremena, masnoća može blokirati rad filtera, zbog čega će vaša napa lošije raditi, stoga je izuzetno bitno da povremeno očistite sve filtere. Srećom, čišćenje nije uopće teško!

Ovaj vodič će vam pokazati kako očistiti filtar u sudoperu s kipućom vodom, soda bikarbonom i sredstvom za pranje posuđa. Neki se filteri mogu prati u stroju za pranje posuđa, ali ovisno o tome koliko je vremena prošlo od posljednjeg čišćenja, odnosno koliko slojeva imaju masne naslage.

Što trebate

  • Vrlo vruću ili kipuću vodu
  • Kvalitetno sredstvo za pranje posuđa
  • Sodu bikarbonu
  • Neabrazivnu četka za četkanje
  • Papirnate ručnike ili ubrus
Uputstva

Većina filtara treba lagano kliznuti ili iskočiti s donje strane nape.

Napunite sudoper ili posudu kipućom vodom:

Što je voda više vruća, to je učinkovitije. Ovisno o tome koliko vruću vodu možete dobiti iz slavine, ili možete zakuhati vodu u kuhalu.

Dodajte veću količinu sredstva za špranje posuđa i 1/4 šalice sode bikarbone u vruću vodu. Prođite četkom po vodi, sve dok ne postane pjenasta.

Uronite svoje masne filtere u vodu. Pobrinite se da ste potpuno pokriveni pregačom.Dopustite da se namaču 10 minuta.

Nakon namakanja, prođite neabrazivnom četkom za čišćenje i očistite filtere. Ako je potrebno, dodajte još sredstva za pranje posuđa na vašu četku tijekom pranja.

Temeljito isperite filtere u toploj vodi i osušite papirnatim ručnikom ili čistom krpom.Vratite filtere natrag u poklopac motora i ponovite proces prema potrebi!

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!