Koliko god da je mala, kuhihanji može biti organizovano, uređeno i prijatno mesto.

Uredite i organizujte prostor u kuhinji tako da vam sve bude na dohvat ruke, iskoristite svaki kutak, dajte mu namenu i upotrebnu vrednost - i na taj način osigurajte dobro funkcionisanje, ali i obezbedite energiji da cirkuliše i na taj način poboljšajte dobre vibracije čitavog doma.

Malu radnu površinu u kuhinji proširite po potrebi - tako što ćete dasku za sečenje smestiti na klizače ispod radne površine. Ostavite kružni prorez, a ispod njega smestite kantu za otpatke, te na taj način olakšajte o odlaganje otpada.

Da biste dobili više prostora za odlaganje, dodajte pregradne rešetke (police), i tako olakšajte funkcionisanje. A na ovaj način imaćete i bolju preglednost, ali i dopustiti energiji da bolje kruži nego kada su stvari natrpane jedna preko druge u velikim gomilama.

Fioka kao mini špajiz. Uz pomoć pregrada i kutija za odlaganje napravite separatore, i čuvajte različite namirnice i povrće koje ne bi trebalo držati u frižideru. Em će preglednost biti bolja, em ćete uštedeti prostor na ovaj način.

Uska klizna polica za začine, konzerve i ostale sitnice - koju možete smestiti pored frižidera. Ovakva polica če vas iznanaditi svojom funkcionalnošću, a činjenica koliko stvari ovde može da stane biće vam pravo otkrovenje.

Polica sa spoljne strane pulta u kuhinji, em zanimljivo izgleda, em je funkcionalna. Ovde možete smestiti vaše omiljene kuvare, toster, razne činije... Ovo je posebno pogodno za one prostore gde je potrebno razvojiti kuhinju od druge funkcionalne jedinice, trpezarije ili dnevnog boravka.

Klupa za sedenje i odlaganje stvari. U malom prostoru od ključnog je značaja birati komade nameštaja koji imaju dvostruku namenu, a kada umesto stolica iskoristite ovakve klupe za sedenje, u njih možete odloziti svašta, asto sa jednim nogarom omogući će komfornost i dodatno uštedeti prostor. Odličan izbor da smestite trpezariju u svega par kvadrata.

Prednost razdvojene rerne od ploče za kuvanje jeste u tome što prostor iznad rerne možete pretvoriti u radnu površinu, a ispod grejne ploče smestiti fioke za kuhinjski pribor koji če vam biti na dohvat ruke. Takođe, umesto ugradne ploče možete koristiti manju indukcionu ploču koju ćete staviti na radnu površinu i tako dodatno uštedeti prostor. 

Uredite vašu kuhinju po svojoj meri, iskoristite prostor što je više moguće i onda vam ostaje samo da s ljubavlju kuvate i uživate u ukusnim obrocima sa svojom porodicom, ali i uživate u lepom kutku koji ste kreirali.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Male savete!
X Zatvori