Ako aspirator i vrata šporeta obojite u žuto, ovu prostoriju ćete učiniti modernom i delovaće kao da vam je u njenom uređenju pomogao vrsni arhitekta.

Volite da kuvate, sa radošću pristupate pripremi svakog obroka, ali vas pogled na vašu kuhinju baš i ne veseli. Da biste u nju uneli toplinu i pozitivnu energiju, nije neophodno da uložite mnogo novca, već male doze boje. I to ne bilo koje već - žute. Neka vas omiljeni ukusi inspirišu pri izboru njene nijanse, pa će vam na um pasti puter-žuta, banana-žuta, limun-žuta... Međutim, morate pažljivo da birate nijansu boje i vrstu elemenata na kojima ćete je koristiti, da ne biste preterali i odlutali u kič.

 Svi viseći elementi i radne ploče mogu da budu žuti, a možete da zamenite samo pojedine frontove ili radne ploče, da biste razbili monotoniju u bojama.

Samostojeći kuhinjski elementi, odnosno oni koji imaju nogare, ponovo su moderni. Ovi delovi nameštaja deluju kao da lebde u prostoru, a nalaze se na sredini kuhinje. Dovoljno je da samo ovaj, centralni element bude u žutoj boji. Odmah će privući pažnju i promeniti celokupnu sliku prostorije.

Jedan od zidova okrečite u žuto, a možete i samo gornji deo zida (najlepše bi bilo iznad pločica). Tako ćete postići fenomenalan efekat svežine i modernosti. Vedrinu ćete uneti i ako ofarbate samo plafon, a poseban šmek daće žuti deo zida iznad sudopere i šporeta.

Ako imate viseće elemente bez frontova, dakle otvorene, veoma zanimljivo će izgledati ako pojedine unutrašnje stranice ofarbate u boju sunca. Pogled će odmah "odleteti" do ovih delova, čineći ih, prividno, glavnim mestima u kuhinji. Upravo zbog toga morate da se trudite da unutar njih sve bude uredno i reprezentatitvno, bilo da je reč o sudovima, teglicama sa začinima, malim kućnim aparatima...

Obojite aspirator i vrata šporeta. Ovim potezom kuhinju ćete za tili čas učiniti potpuno modernom, i delovaće kao da vam je u njenom uređenju pomogao vrsni arhitekta. Time ćete privoleti za boravak u kuhinji i one kojima to baš nije omiljena prostorija u stanu.

Pod obložite mozaikom sačinjenim od žutih, sivih ili teget pločica, ili se odlučite na jednostavniju žuto-crnu ili žuto-belu varijantu. Možete staviti i one koje imaju tek poneki žuti detalj, a onda, ukoliko imate šank, uz njega postavite visoke barske stolice u istoj nijansi. Da biste gornji deo prostora povezali u celinu, dovoljno je da na zid okačite sliku koja u sebi sadrži žutu. Dobićete pravi mali umetnički kutak, pa kuvanje možete da pretvorite u svojevrsni vid umetnosti. Stavite suncokrete ili narcise u vazu pored radne ploče, pospite krofne vanilin šećerom i odletite na krilima mašte u neki osunčani predeo, slikan žutom.

Savet plus: S obzirom na to da je reč o osetljivoj boji, teškoj za održavanje, kuhinjske elemente morate redovno da čistite, da bi zadržali sjaj i svežinu.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Male savete!
X Zatvori