Vaši kuhinjski ormarići su jedna od prvih stvari koje vidite kada uđete u kuhinju, i najveći element kuhinje koji nudi najviše funkcija. Koristite svoje kuhinjske ormare radi skladištenja kolekcije posuđa i i činija.

Vaš izbor kabineta može da odredi ton vaše kuhinje, čineći ga vizuelno privlačnim i zanimljivim, skrećući pažnju na najpopularniju i najkorisniju prostoriju u kući. Jedan od načina na koji možete dodati zanimljiv dodir vašim kuhinjskim kabinetima je da inkorporirate dve boje. Dok mnogi stilovi kuhinjskog nameštaja mogu doći i proći, dvobojni je trend koji može trajati tokom cele 2019. godine. Evo nekoliko saveta ukoliko krećete u potragu za pravim dvobojnim izgledom vaših kuhinjskih kabineta

Ukoliko hoćete da postignete moćan izgled kuhinje, koristite jake kontrastne boje, kao što su crna i bela, ili plava i bela, ili tamnocrvenauz neku neutralniju boju. Mešanje i usklađivanje boja može biti rizično, kao što su sjajne zelene i crvene boje. Ove boje mogu dati vama i vašim gostima ojećaj da su zaglavljeni u božićnoj atmosferi tokom cele godine.

Srodne boje su uvek dobar izbor

Ako niste spremni za previše jake boje, pokušajte koristiti slične kao što je neutralni kremasti ton u kombinaciji s tamnijim smeđim ili slični primeri. Meke nijanse žute ili kremaste žute boje naspram kremasto zelene boje su takođe jedna od opcija za srodne boje. One nisu previše dramatične, ali će biti uočljive vama i vašim gostima kada uđete u kuhinju.

Ako posedujete drvene ormariće, poželjno je da odaberete isti tip drveta. Mešanje tekstura drveta može biti zbunjujuće za oči i učini će vašu kuhinju neorganizovanom i neusklađenom. Ako je deo vašeg kuhinjskog elementa tamna trešnja, a drugi deo je svetli hrast,to nije uopšte pametna kombinacija

U istoj liniji kao i vrsta drveta treba da se držite istog stila kabineta. Teško je pratiti tok kuhinje gde je polovina kabineta u završnoj obradi od nerđajućeg čelika, dok je ostatak u živahnom hrastu. Dvobojni kabineti  se prvenstveno fokusiraju na tonove boja ormara, a ne na tip ili stil.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Male savete!
X Zatvori