Koka kolu možete iskoristiti na mnogobrojne načine, pa čak i umesto hemijskih proizvoda.

Iako ovo ne predstavlja dobru vest za one koji uživaju u njenom ukusu, ipak možete uštedeti na kupovini raznih preparata.
 
Kako biste očistili zagorelu posudu za pečenje u nju sipajte koka kolu i na kratko prokuvajte. Ne bi trebalo da ostanu mrlje od zagorele hrane.
 
Ako ste prilikom farbanja kose dobili jaku i intenzivnu boju, isperite kosu koka kolom. Ovaj magični napitak će vam pomoći da posvetlite kosu i ublažite prejaku boju.
 
Ako želite da od nove fotografije u boji dobijete fotografiju sa sepija efektom lagano je četkicom premažete koka kolom i osušite. Crno-bele fotografije mogu poprimiti starinski izgled ako sa njima postupite na isti način.
 
Na isflekanu odeću sipajte malo koka kole i ostavite da tkanina u potpunosti upije koka kolu. Mrlja će prvo promeniti boju zbog delovanja sode, ali kada odeću operete deterdžentom, mrlja će nestati.
 
Koka kola može poslužiti kao savršeno sredstvo za odmrzavanje stakala. Dakle, zamrznuta stakla premažite koka kolom i nakon samo nekoliko trenutaka led ćete moći ukloniti brže i lakše.
 
Indijski farmeri među svoje nasade stavljaju posude s Coca Colom. Šećerni sirup iz napitka privlači insekte pa će se oni zadržati na „koli“ a ne na biljkama.
 

Svrab i iritaciju prouzrokovane ubodom insekta znatno ćete redukovati ako na to mesto stavite gazu natopljenu „Koka-kolom“. Isti trik će poslužiti i ako vas opeče meduza.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Male savete!
X Zatvori