Uređenje doma, za dečje sobe...

Uređenje doma, za dečje sobe...

Uskoro ćete dobiti prinovu i želite da opremite dečju sobu na najbolji mogući način?

Ambijent dečje sobe je nešto što budući roditelji shvataju veoma ozbiljno i o čemu mnogo razmišljaju nekoliko meseci pre nego što će dobiti dete.  Većina roditelja odvajaju jedan deo kuće za prostor gde će boraviti dete. Farbaju zidove, menjaju nameštaj, stavljaju detalje i ukrase koji će doprineti da se njihovo dete oseća prijatno kada dođe na ovaj svet.

Ranijih godina bio je trend da dečije sobe budu jarkih boja i šarene. Međutim, istraživanja pokazuju da je mnogo bolji izbor okrečiti sobu u nežne, pastelne boje, koje umiruju. Na taj način, deca će se opustiti i neće ih razdraživati jarke boje, kada dođe vreme za spavanje. Još jedna tradicija je da soba za devojčice bude roze boje, a plava za dečaka. Budite originalni i izaberite svetlo braon boju, koja je topla ili sivu. Biće savršene za dekoraciju dečije sobe.

Trenutno je u modi beli nameštaj i tačno je da daje svetlost i izgleda čisto. Kada dete malo odraste, možete mu kupiti beli krevet koji je lako uklopiti uz ostatak nameštaja. Ukoliko mu kupite krevet u boji drveta, moguće je da neće moći da uklopi uz ostatak nameštaja koji izabere samo kada poraste. Beli nameštaj čini da prostor izgleda veći nego što jeste i prostorija bude svetlija.

Kreveci sa bladahinom su idealni da dečiju sobu učinite romantičnom. Ukoliko krevetac nije kupljen sa baldahinom, možete ga kupiti zasebno i staviti. Ako ste, odlučili da okrečite sobu u svetlo lila, a nameštaj vam je beo, onda bi idealno bilo da je baldahin lila boje, a ako vam se ne dopada i beli će biti u redu.

Kao dodatak za romantičan ambijent, predlažemo i zavese sa draperijama.

Osvetljenje

Kada se radi o osvetljenosti, sada su jako popularne različite figurice koje svelte, poput oblaka, zvezdica, srca i koje se kače na zid ili bilo koji drugi komad nameštaja. Takođe, predlažemo da glavni izvor svetlosti bude podesiv, tako da možete da podešavate količinu svetlosti u zavisnosti od doba dana i spoljašnjih vremenskih prilika.

Posteljina za krevece, zavese i ogradica za krevetac igraju najvažniju ulogu kod dekorisanja sobe i mogu je učiniti prekrasnom. Postoji mnogo prodavnica koje nude kolekcije sa čitavom opremom za bebe: počevši od posteljina za krevetac, prekrivače, ćebad, korpe i dekorativne kutije za držanje pribora za higijenu, zavese… Izaberite štampu sa dečijim motivima u nežnim tonovima i sigurno će izgledati fantastično.

Kada birate sobu koja će biti dečija, najbolje je da izaberete onu koja ima velike prozore I pruža veliku količinu prirodne svetlosti tokom većeg dela dana, dakle, ukoliko je moguće, neka to bude soba koja gleda na zapad ili istok.

Minimalizam

Dečja soba treba da sadrži što manje predmeta i komada nameštaja. Izbacite sve što je suvišno. Odvojite mesto koje će biti predviđeno za dojenje. Fotelja sa udobnim jastucima i dodatkom za noge, kako biste se osećali što komfornije dok provodite vreme sa bebom.

Dodatan savet: neka soba za decu sadrži veliko ogledalo, kako bi beba mogla da vidi ostatak sobe is svog kreveca. Prema Montesori principu, ovo je jako korisno za razvoj dečjeg mozga.

Budite kreativni i uredite sobu svog deteta na maštovit način.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!